2014. február 10., hétfő

Régi freeblogos blogbejegyzéseim

Sajnos a freeblog halálával eltűnt a régi blogom amit 2005-től 2013 elejéig naplóztam, képekkel kommentekkel... Amit meg tudtam belőle menteni azt ezen az oldalon találod: http://baratkozzunkregi.blogspot.hu/

5 megjegyzés:

  1. Egy éve se volt jobb, mint most? Őrület, mennyi lelki erőd van. Nagyra becsülöm!

    VálaszTörlés
  2. Klári: Mit tud tenni az ember? Csak tűri, tűri a szenvedést, és reménykedik, hogy hátha egyszer végre segíteni tudnak, és jobb lesz! Csak az a baj, hogy egyre rosszabb.
    Most a márciusi műtétben reménykedem, hogy az jól sikerüljön, vagy haljak meg a műtőasztalon.

    VálaszTörlés
  3. Na ne. Egy csomó embernek jól bejött, sokkal idősebbeknek is. Bízzál, ahogy eddig, azt javaslom.

    VálaszTörlés
  4. Csak az a baj, hogy én nagyon komplikált eset vagyok. Többen sem vállalták a műtétemet, annyira rizikós, (Magyarország legelismertebb ortopéd sebészeit kértük fel a műtétemre) és olyan kicsi az esélye annak, hogy sikerülni fog. Nem véletlen, hogy Zolinak is, és nekem is alá kell írnunk, hogy tudomásul vesszük, hogy az átlagnál sokkal nagyobb a sikertelenség esélye, és ha nem sikerülne, nem indítunk műhiba pert.
    Nálam csak 10-15% az esélye annak, hogy komplikáció mentes lesz a műtét. 50% hogy nem élem túl. 40% pedig, hogy a fájdalmaim ugyan megszűnnek, de egyáltalán nem fogok tudni járni, ágyhoz kötve vegetálhatok gépekre kapcsolva életem végéig.De kénytelen vagyok vállalni, mert ekkora fájdalmakkal, ennyire önállótlanul én nem tudok élni. Világéletemben sürgő-forgó ember voltam. És most ez a tehetetlen tétlenség teljesen kikészíti az idegeimet. Még szerencse, hogy Ági segítségével tudok sütni-főzni. A munka oroszlánrésze őrá hárul ugyan, de nekem is meg van a sikerélményem. Mikor ő nem segít be, a főzés az egész napomat igénybe veszi, és másnap totál KO vagyok. Néha azért megcsinálom. Amit sütőben kell sütni, az egyedül nem megy. (Ezért mondom, hogy sikerülnie kell a műtétemnek, vagy haljak meg még a műtőasztalon.)
    Siker esetén is jóval hosszabb lesz 2-3 -szorosa a normálisnak) a rehabilitációm, mint az átlag. ( Ráadásul még Debrecenben is minimum 3 hetet kell kórházban töltenem a 2 napos tartózkodás helyett. Ebből kb 2 hét lesz az intenzív osztály, minimális mozgással. Míg a csípőműtét után a következő reggel másoknak már föl kell kelniük.Utána következő nap már küldik őket a Rehabra, ahol 3-6 hetet kell eltölteniük. Nálam ez szerencsés esetben is 3 hónap lesz.
    Egy normális csípőműtét időtartama 55-60 perc. Az enyém minimum 3-4 órás lesz) De azt el tudom viselni.
    Azt is annyira megalázó, hogy ha nem tudok időben felkelni /egy ilyen procedúra legalább 10-15 percet vesz igénybe/, és bepisilek, nem tudok egyedül átöltözni. Hívnom kell a fiamat, vagy Ágit. Ők jó esetben 20-25 perc alatt érnek ide. Addig rajtam van a nedves cucc.

    2-3 napig van rajtam éjjel-nappal ugyanaz a ruha, bugyi, zokni, mert nem várhatom el, hogy a fiam minden reggel, és este idejöjjön, vetkőztessen, öltöztessen.
    Ezért is keresünk olyan házat, hogy együtt, de mégis külön szeparáltan tudjunk lakni. Csakhogy nem könnyű olyat találni, ami megfelelő lenne. Ne kelljen órákat autókáznia a fiamnak a munkahelyeire, és elég nagy,(minimum 140+50 m2) és az én lakrészem akadálymentes legyen. A 2 cégének az irodája a lakásában van- úgyhogy most az ő lakása 140 m2. No, meg az ügyfeleknek se kelljen lemennie a térképről.
    Nagyon sokat dolgozik, úgyhogy legalább az irodának muszáj hozzá közel lennie, különben nem bírná a napi 12-18 órát végigdolgozni, ha még utazgatnia is kéne nap mint nap. A bemutató termük Budán van, és még hetente háromszor a régi munkahelyén is dolgozik. Így is rengeteget utazik szerte az országban. Évente minimum 3-4-szer külföldre is mennie kell.
    Na, most jól kipanaszkodtam magamat, jól rádöntöttem a gondjaimat. Bocsi. De nagyon jól esett. Néha ki kell ereszteni a gőzt!

    VálaszTörlés
  5. Ó, ez nagyon sok megoldandó kérdés. Remélem, mindent sikerül szép sorjában a helyére tenni.
    Panaszkodd ki magad, ha jót tesz. :)

    VálaszTörlés